Volonterska akcija pošumljavanja u sklopu projekta „Volonterska šuma“

Volonterska akcija pošumljavanja u sklopu projekta „Volonterska šuma“

Udruga „Eko-Zadar“ zajedno sa svojim partnerima Srednjom školom Obrovac, Udrugom socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar, Ekološkom udrugom Zrmanja i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, provodi projekt „Volonterska šuma“.

Projekt za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, koji uključuju i programe školskog volontiranja te odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik).

Kako bi dodatno ispromovirali volontiranje i njegove dobrobiti za pojedinca i cijelu zajednicu, a ujedno i zbog nedavnih nepogoda koje su pogodile Zadarsku županiju, udruga Eko Zadar organizuje veliku akciju pošumljavanja koja će okupiti sve zainteresirane volontere/ke koji/e bi voljeli/e sudjelovati u ovoj akciji. U suradnji s Hrvatskim šumama posadit će se na 1 ha površine u Crnoj Punti, Kruševo (grad Obrovac) prekrasne medonosne sadnice običnog bagrema u kombinaciji s primorskim borom.

Akcija pošumljavanja će se održati u subotu 25. studenoga 2017. godine u vremenu od 9-16 sati.

Akcija pošumljavanja jedan je od primjera volonterskih akcija kojima se želi promovirati volonterski angažman i oplemeniti životni prostor te ujedno potaknuti ostale organizatore volontiranja da organiziraju slične volonterske akcije u svojim zajednicama.